26 Mayıs 2014 Pazartesi

Süryani Derbisi Syrianska FC'nin

Pazar günü Södertalje Fotbollsarena'da adeta bir futbol şöleni vardı. 6500 kişilik statta 4811 kişi olsa da coşku görülmeye değerdi.

Maçın henüz başında Grubjesic'in golüyle maç zaten adeta 1-0 başladı Syrianska için. Sonraki dakikalarda ise savunma dörtlüsü mevkilerini terk etmeden hatasız oynadılar neredeyse. Assyriska FF bir ara baskıyı yoğunlaştırsa da istediği golü bulamadı. 28.dakikada Saleh ceza sahası dışında düşürüldü fakat hakem bunu içeride olarak yorumladı ve Syrianska FC lehine penaltı verdi. Yoğun itirazlar olsa da hakem kararından dönmedi ve Grubjesic sert bir şutla skoru 2-0 yaptı.
Nikola Grubjesic

İkinci  yarıda Assyriska FF oyunu bir hayli sertleştirdi ve Rabi Elia ve Gabriel Somi sakatlanarak kenara geldi. Oyuna sakatlık sonucu giren Massi de aldığı sert bir darbe ile maçı sekerek tamamlamak zorunda kaldı.
Dejan Garaca ve gol sevinci

İkinci yarıya damga vuran iki isim ise savunmada Uros Delic ve Dejan Garaca oldu. Delic ilk kez oynadığı savunmada hatasız oynarken Garaca da üst üste toplar çıkartarak kalesinde gole geçit vermedi. Hücumda ve savunmada oluşan duran toplarda hava hakimiyeti haliyle Felic'teydi. Felic ve Grubjesic'in hücum uyumu zaman zaman aksaklığa uğrasa da genel olarak iyiydi.

Saha dışı bir not eklemek gerekirse Özcan Melkemichel de tribünde maçı izleyenler arasındaydı. Maçtan önce açılan This is Suryoye pankartı ise bambaşka bir güzellikti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder