24 Mayıs 2014 Cumartesi

Assyriska FF - Syrianska FC | Superettan 9. Hafta

Derbi öncesi iki takımda bir hayli sıkıntılı. Assyriska FF, 8maçta topladığı 6 puanla 15.sıradayken Syrianska FC ise 9 puanla 10.sırada yer alıyor. Assyriska gol bulmakta epey zorlanıyor, attıkları 6 gole karşılık yedikleri 13 gol savunma ve hücum organizasyonları hakkında epey bir ip ucu veriyor.
Syrianska FC ise son zamanlarda giderek artan bir hücum grafiği sergiliyor; 11 gol atıp kalelerinde 16 gol gördüler.

Özellikle Syrianska son Hammarby maçında harika bir futbol sergiledi. Ama Arce ve Kennedy Bakırcıoğlu'nun fırsatçı ve efektif futboluna engel olamadılar. Grubjesic ve Delic'in giderek artan formu bu maçta da sürerse galip çıkmak çok da zor olmaz Syrianksa için. Dinko Felic'in ise bu kez ilk 11 başlaması düşünülüyor. Sahada kale hariç her yerde oynar özelliğine sahip Felic derbide forvetin arkasında forma giyebilir. Zvezdan Misimovic, Grubjesic'in artan formu ve Dinko Felic'in tecrübesinden bir arada faydalanmak isteteyecek muhtemelen.

Assyriska, Admir Agonovic ve Holster'e güveniyor. Ama hücum da farklılık yaratması beklenen iki ismin 8 maçta kaydettiği gol sayısı sadece 3! Bu iki isme yardımcı olacak isim ise Geroge Makdessi... Makdessi alt yapıdan yetişen genç bir futbolcu, Assyriska ondan çok şeyler bekliyor. Süryani oyuncunun bu maça özel hazırlanmış olabileceği ise herkesin malumu.
Son Assyriska deplasmanında stada giden Syrianska FC taraftarları (Gefe Fans)

Bu maçta favorim yok ama Syrianska'nın en azından bu kez kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Hem mağlubiyet serilerine dur demek hem de derbiden gelen moralle ileri ki haftalara bakmak için iki takım da aynı planları yapıyor. Ama tecrübe ve kalite farkıyla Syrianska FC daha önde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder