9 Mayıs 2014 Cuma

Kurtuluş Yok Tek Başına...

Sokağın sesidir bu biraz, hep de aklımızdadır zaten; "bir elin nesi var iki elin sesi var" sözüne isyan katıp "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz..." diye çınlar sokaklar.

Superettan'ın iki Süryani takımı 25 Mayıs günü derbi maçında karşı karşıya gelecekler. Evet, bu derbinin bizim ülkemizde değilde İsveç'in PTT Ligi diyebileceğimiz bir ligde böyle bir maçın oynanacak olması biraz üzüyor insanı!

25 Mayıs'ta oynanacak bu derbiden önce ilk temaslar kurulmaya başlandı. İki kulüp bir anlaşmaya imza atarak "kurtului yok tek başına" dedi ve bu derbide tribünleri ve hasılatı %50-%50 olacak şekilde paylaşacaklarını duyurdular. Hatta ilerleyen zamanlarda bu anlaşmanın çerçevesinin daha da genişleyecek ve iki kulübe de bir çok konuda maddi kazanç sağlayacağı söyleniyor. 

Tüm bunlar olurken aslında herkesin biraz da bekler bir halde olduğu birleşme olur mu sorusu takılıyor akıllara. Kültürel olarak aynı kökenlerden gelen iki kulüp var ortada ve beslendikleri yer de tamamen aynı. Güçleri bölmektense bu güçlerin birleştiği güçlü bir Süryani takımı olur mu sorusu iki takımın da önünde duruyor. Bu konuda bir şeyler söylemek için haliyle çok erken gözüküyor.

Ama şöyle bir gerçekliğimiz var ki 25 Mayıs'ta, 2010-2011 sezonundan sonra yeniden bir Süryani derbisi izleyeceğiz. Sonucu, skoru kimin umurunda? 


Södertalje'de oynanan son derbinin afişi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder