16 Haziran 2014 Pazartesi

Syrianska FC 2-1 IFK Varnamo

Birkaç haftadır blogu boşladık ama bu haftaki muhteşem zafer için bir şeyler söylemesek olmazdı. En son Assyriska galibiyetinin ardından Angelholms ile golsüz beraberlik ve Sundsvall deplasmanında 3-1'lik mağlubiyet almıştık.

Dün oynanan maçta Södertalje Fotbollsarena'da konuk Varnamo'ydu.
Maça yukarıdaki diziliş ve ; Garaca-Somi-Elia-Brum-İsa-Delic-Chanko-George-Ghoddos-Massi-Grubjesic on biriyle başlayan takımda haftalar sonra İsa-Chanko-Delic kendi mevkilerinde oynayabildi.

Maçta ilk yarı 0-0 tamamlanırken 77.dakikada Ghoddos sahneye çıktı ve skoru 1-0 yaptı. Bu golden bir dakika sonra bu kez Varnamo'dan Cederqwist topu ağlarla buluşturdu ve 1-1 oldu.

Maçın bu skorla bitmesi beklenirken 90+2'de yine Ghoddos topu ağlara gönderdi ve maç 2-1 tamamlandı. Bu sonuçla Syrianska puanını 16'ya yükselterek hem alt taraftan bir nebze uzaklaştı hem de üst tarafla puan farkını azalttı. 

Bu arada bir kaç kelime de son transfer olarak sunduğumuz Daniel Bracce ile ilgili edelim. O geldiğinde bir fotoğrafçı alındığına göre bol bol fotoğraf görürüz demiştik öyle de oldu. Bu maçın fotoğraflarına şuradan ulaşabilirsiniz. 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.809536922430942.1073741884.373757439342228&type=1 

29 Mayıs 2014 Perşembe

Misimovic: Taraftarımızla aynı gemideyiz

Süryani Derbisi'nde alınan zaferden sonra Zvezdan Milosevic gündem ve kulüple ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık iki aydır görevinin başında olan Milosevic unutulmaz bir derbi zaferiyle taraftarlardan şimdilik geçerli not almışa benziyor. Zor şartlar altında iyi işler çıkarmaya çalışan Milosevic kendi antrenörlük anlayışını "titiz ve organize" olarak özetliyor.

"Buraya gelmemde Başkan Andreas Temiz'in büyük bir payı oldu. Onunla iyi bir dostluğumuz var. Buraya geldiğimde kulübün sıcaklığını hissettim ve bu sorumluluk için tereddüt bile etmedim." diyerek kulübü geliş sürecini anlatan Milosevic, başarının da göreceli olduğunu vurgularken her koşulun ve ortamın farklı bir başarı kıstası olması gerektiğini savunuyor.

Takımın durumu için de " Her oyuncudan maksimum verim almaya çalışıyoruz. Canlı bir futbol sergilemek istiyoruz bunun için de elimizdeki malzeme neyse adaptasyonu sağlayarak en üst seviyede verim almalıyız. İyi bir oyuncu grubumuz var ve ben onlara güveniyorum. Tek önceliğimiz çalışmak olmalı. " diyor.

Milosevic son olarak taraftarlara da bir mesaj gönderiyor; "Her kulübün zor zamanları olur. Ama bizim taraftarımız çok özel ve bu tüm zor zamanlarımızda yanımızda oluyorlar. Biz onlarla aynı gemideyiz ve hep el birliği içinde olmalıyız. Gelecek için de umutlu olsunlar, takım daha iyi bir seviyeye gelecek."

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Süryani Derbisi Syrianska FC'nin

Pazar günü Södertalje Fotbollsarena'da adeta bir futbol şöleni vardı. 6500 kişilik statta 4811 kişi olsa da coşku görülmeye değerdi.

Maçın henüz başında Grubjesic'in golüyle maç zaten adeta 1-0 başladı Syrianska için. Sonraki dakikalarda ise savunma dörtlüsü mevkilerini terk etmeden hatasız oynadılar neredeyse. Assyriska FF bir ara baskıyı yoğunlaştırsa da istediği golü bulamadı. 28.dakikada Saleh ceza sahası dışında düşürüldü fakat hakem bunu içeride olarak yorumladı ve Syrianska FC lehine penaltı verdi. Yoğun itirazlar olsa da hakem kararından dönmedi ve Grubjesic sert bir şutla skoru 2-0 yaptı.
Nikola Grubjesic

İkinci  yarıda Assyriska FF oyunu bir hayli sertleştirdi ve Rabi Elia ve Gabriel Somi sakatlanarak kenara geldi. Oyuna sakatlık sonucu giren Massi de aldığı sert bir darbe ile maçı sekerek tamamlamak zorunda kaldı.
Dejan Garaca ve gol sevinci

İkinci yarıya damga vuran iki isim ise savunmada Uros Delic ve Dejan Garaca oldu. Delic ilk kez oynadığı savunmada hatasız oynarken Garaca da üst üste toplar çıkartarak kalesinde gole geçit vermedi. Hücumda ve savunmada oluşan duran toplarda hava hakimiyeti haliyle Felic'teydi. Felic ve Grubjesic'in hücum uyumu zaman zaman aksaklığa uğrasa da genel olarak iyiydi.

Saha dışı bir not eklemek gerekirse Özcan Melkemichel de tribünde maçı izleyenler arasındaydı. Maçtan önce açılan This is Suryoye pankartı ise bambaşka bir güzellikti.

25 Mayıs 2014 Pazar

Derbi Öncesi Kaptanlar Konuştu

Bugün oynanacak derbi öncesinde lt.se internet sitesi iki kulübün kaptanlarını bir araya getirdi. Syrianska FC'den Louay Chanko ile Assyriska FF'den David Durmaz derbiyi değerlendirdi.

David Durmaz bize pek yabancı bir futbolcu değil. Denizlispor ile anlaşma imzalamış lisansında yaşanan problemlerden dolay hiç bir maç oynamadan İsveç'e dönmüştü. Ayrıca David Syrianska'da da oynadı. Aynı zamanda Gençlerbirlikli Jimmy Durmaz ile de akraba.

Maç öncesinde aynı zamanda bugün kuzeni Makdessi ile de karşı karşıya oynayacak olan Chanko; "Baskıyı bizden daha fazla onlar hissediyor" diyor. Daha önce Yunanistan'da AEK forması giyerken Panathinaikos derbilerini de yaşayan Chanko her derbinin kendine ait heyecanı ve gerilimi olduğunu söylüyor. Chanko; "Kötü oynamıyorlar, mücadeleci bir oyun yapıları var ama istedikleri puanları alamadılar. Bence maç öncesinde bu konu onlar üzerinde bir baskı oluşturacak. Bu nedenle biz bir adım önde başlıyoruz."

David Durmaz ise Chanko'ya katılmadığını iki takımın da benzer sorunlar yaşadığını söylüyor. "Maçın kaderini hatalar belirleyecek belki de. Basit hatalar yapmayan sahadan galip ayrılacak."


24 Mayıs 2014 Cumartesi

Assyriska FF - Syrianska FC | Superettan 9. Hafta

Derbi öncesi iki takımda bir hayli sıkıntılı. Assyriska FF, 8maçta topladığı 6 puanla 15.sıradayken Syrianska FC ise 9 puanla 10.sırada yer alıyor. Assyriska gol bulmakta epey zorlanıyor, attıkları 6 gole karşılık yedikleri 13 gol savunma ve hücum organizasyonları hakkında epey bir ip ucu veriyor.
Syrianska FC ise son zamanlarda giderek artan bir hücum grafiği sergiliyor; 11 gol atıp kalelerinde 16 gol gördüler.

Özellikle Syrianska son Hammarby maçında harika bir futbol sergiledi. Ama Arce ve Kennedy Bakırcıoğlu'nun fırsatçı ve efektif futboluna engel olamadılar. Grubjesic ve Delic'in giderek artan formu bu maçta da sürerse galip çıkmak çok da zor olmaz Syrianksa için. Dinko Felic'in ise bu kez ilk 11 başlaması düşünülüyor. Sahada kale hariç her yerde oynar özelliğine sahip Felic derbide forvetin arkasında forma giyebilir. Zvezdan Misimovic, Grubjesic'in artan formu ve Dinko Felic'in tecrübesinden bir arada faydalanmak isteteyecek muhtemelen.

Assyriska, Admir Agonovic ve Holster'e güveniyor. Ama hücum da farklılık yaratması beklenen iki ismin 8 maçta kaydettiği gol sayısı sadece 3! Bu iki isme yardımcı olacak isim ise Geroge Makdessi... Makdessi alt yapıdan yetişen genç bir futbolcu, Assyriska ondan çok şeyler bekliyor. Süryani oyuncunun bu maça özel hazırlanmış olabileceği ise herkesin malumu.
Son Assyriska deplasmanında stada giden Syrianska FC taraftarları (Gefe Fans)

Bu maçta favorim yok ama Syrianska'nın en azından bu kez kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Hem mağlubiyet serilerine dur demek hem de derbiden gelen moralle ileri ki haftalara bakmak için iki takım da aynı planları yapıyor. Ama tecrübe ve kalite farkıyla Syrianska FC daha önde.

Saman Ghoddos: Derbi için sabırsızlanıyoruz!

Bu sezon 7 maçta 630 dakika sahada kalarak 1 gole imza atan orta saha oyuncumuz Saman Ghoddos, bu hafta sonu oynanacak derbi ve takımla ilgili konularda açıklamalarda bulundu. Ghoddos'un açıklamalarından satır başları şöyle :

Sezon bizim için çok da iyi başlamadı. Seri mağlubiyetler aldık üst üste. Ama Hammarby maçında sahada çok iyi mücadele ettik ve oynadık. Bir kaç bireysel hata maçın sonucunu belirledi ve sahadan mağlup ayrıldık. Ligde herkesin herkesi yenebileceği bir hal var. Umuyorum ki bu oyunumuzla iyi galibiyetler almaya başlayacağız. 

Superettan'da bu sezon ilk yılım, takımıma asist ve gollerimle puanlar kazandırmak istiyorum. Hedefim takımımla bir üst aşamaya çıkabilmek. 

Syrianska'da her şey çok güzeli, uyum problemi yaşamadım diyebilirim. Dejan Garaca ve Gabriel Somi bana çok yardımcı oluyor. Taraftarlar da çok önemli ve büyük bir yer tutuyor kulübümüz için.

Hafta sonu oynanacak derbide eve güzel futbol ve 3 puanı alarak dönmek istiyoruz. Sahada bunun için savaşacağız. Rakibimizin taraftarı kendileri için büyük bir artı olacak ama sahada kazanan biz olmak istiyoruz. 

Kaybetmek mide bulandırıcı ve ağrılı bir duyguyken kazanmak gülümsetici , rahatlatıcı bir duygu benim için! 


23 Mayıs 2014 Cuma

Benjamin "Müller" Bakırcıoğlu

Benjamin "Müller" Bakırcıoğlu

Süryani Derbisi öncesi iki takım hazırlıklarına antrenmanlarla devam ederken kulüp medya-basın organları da tarihi sayfaları gün yüzüne çıkararak heyecana katkıda bulunuyor. Assyriska FF maçtan önce efsane oyuncusu Benjamin "Müller" Bakırcıoğlu ile bir röportaj gerçekleştirdi. Benjamin 1976 ile 1992 yılları arasında Assyriska forması giymiş kulübün temel taşlarından bir isim olarak göze çarpıyor.

Assyriska tarihinin en golcü futbolcusu olan Benjamin "Müller" Bakırcıoğlu geçmişi şöyle anlatıyor:

Türkiye'de biri Midyat'ta biri İstanbul'da olmak üzere iki takımımız vardı. İki takım da genç ve güçsüz kadrolardan oluşuyordu. Daha sonra askere çağrıldım ama o dönem ben İsveç'e gitmeye karar verdiğim için buraya kaçtım. Assyriska'da forma giymeye başladım. Hocamız yine bizim gibi Süryani olan George isimli biriydi. Beni solda oynatmak istemişti ve ben de bu mevkide pek başarılı olamadım ve zaman zaman yedek kaldım. Daha sonra Yugoslav Pavo ile çalıştık. O beni kendi mevkimde, hücumda oynattı. İlk maçımda da 5 gole imza atmıştım.Uzun yıllar bizimle çalışan Pavo bana "Müller" lakabını takmıştı. 1992 yılına kadara da burada oynadım. Şimdi alt yapı takımlarında oyuncu yetiştiriyorum. Nahir Besara, George Makdessi,Gabriel Awrohum gibi genç yeteneklere alt yapı takımlarında hocalık yaptım.
Kennedy Bakırcıoğlu, Hammarby formasıyla Assyriska ağlarını penaltı golüyle havalandırmıştı

Benjamin Bakırcıoğlu'nun Süryani ve Avrupa futboluna kazandırdığı en önemli yetenek ise şüphesiz oğlu Kennedy Bakırcıoğlu! Kennedy de tıpkı babası gibi futbola Assyriska'da başladı ve daha sonra yıldızlaştığı Hammarby takımına geçti. Ufak bir Avrupa turundan sonra futbolunun son demlerinde yine Hammarby çatısı altına girdi.

Grubjesic ve Delic'in Zor Günleri

Hafta sonu derbi maçına hazırlanan Syrianska FC'de Nikola Grubjesic ve Uros Delic zor günler geçiriyor. Bu büyük derbiye hazırlanmanın yanında iki oyuncunun memleketleri(Sırbistan ve Karadağ) sel felaketiyle boğuşuyor. Ölü sayısının giderek artması ve yaşanan acılar iki oyuncuyu da bir hayli üzdü.
Uros Delic

Uros; "Bu büyük bir felaket, arkadaşlarım ve ailemle konuşuyorum, haber almaya çalışıyorum. İnsanlar çok zor bir dönem geçiriyor" diyerek duygularını anlatırken Grubjesic de bu konuya değindi. Hammarby maçında attığı golden sonra formasının altındaki tişörtle acıyı paylaştığını gösteren Grubjesic;
Nikola Grubjesic

İnsanlar evlerini ve hayatlarını kaybediyor. Gol attıktan sonra , oraya bir mesaj göndermek istedim. İsveç'te olmama rağmen onlardan ayrı olmadığımı göstermek istemiştim dedi.

Gubjesic; "Sakat oyuncularımız var, kadromuz oldukça kısıtlı. Açıkçası tam anlamıyla hazırlanmak pek mümkün olmuyor" diyerek sözlerine devam etti.

İki oyuncu da hafta boyunca mental olarak bir hayli yorulmuş olması muhtemel. Teknik , taktiğin kaçırdıkları pasların-gollerin bu nedenle biraz daha özenle eleştirilmesi gerekiyor belki de... Balkanlarda yaşanan felaketten dolayı başta Grubjesic ve Delic olmak üzere tüm Balkan halklarına geçmiş olsun...
Sırbistan

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de de Gençlerbirliği futbolcuları Beşiktaş maçında kazandıkları primi Soma ve Balkanlar'a yollamıştı.

Makdessi vs. Chanko | Süryani Derbisi

Pazar günü en sonunucusu 2010 yılında oynanmış olan Süryani Derbisi'ni izleyeceğiz. Assyriska da Syrianska da bu derbiye elbet büyük önem veriyor. Son zamanlarda yapılan ortaklıklar ve tarihi dostluk gerilimi minumum seviyeye çekse de özellikle bu sezon oynanacak maçlar için dayanışma derbisi tabirini kullanmak yanlış olmaz.

Bu maç Assyriska forması giyen Makdessi ile Syrianska forması giyen Chanko için de ayrı bir önem taşıyor. İki kuzen bu tarihi derbide karşılıklı olarak forma giyecek. Kariyerinin sonlarına gelen Chanko ile genç Makdessi'nin bu karşılaşması kişisel tarihlerinde de unutulmazlar arasındaki yeri alacaktır.

Maç öncesi Makdessi bu konuyla ilgili şunları söyledi:

                                               Küçükken onu izleyerek büyüdüm diyebilirim. Şimdi ona karşı 3 puan                                                 için savaşmak çok farklı bir duygu! Şimdi onunla eşit durumdayız ve                                                     Pazar günü ben kazanan tarafta olmak istiyorum

Chanko ise kuzenine karşı oynayacağı sorulduğunda şu sözleri sarf etti :

                                            Bu karşılaşmanın ikimiz için ayrı bir güzelliği ve eğlencesi olduğunu                                                      düşünüyorum ama ona karşı kazanmak istiyorum. Zaten böyle bir derbiyi                                              kimse kaybetmek istemez kuzenine karşı... Taraftarlarımız ve iki takım                                                 oyuncuları arasında da tarihi bir dostluk olmalı ve bu derbide nefrete yer                                               olmadığını düşünüyorum.

Sonuç ne olacak bilinmez ama kaybedeni olmayan bir derbi desem çok mu iyimser olurum acaba?

18 Mayıs 2014 Pazar

Syrianska FC 2-4 Hammarby IF

Superettan 8.hafta maçında Södertalje Fotbollsarena'da Hammarby IF'i ağırlayan Syrianska gol sıkıntısı çektiği haftalarda 2 gol atıp maçtan puansız ayrıldı.

Suleyman Sleyman... Eski bir maç afişi...
Maçtan önce Suleyman Sleyman'a iki takımda katkıları için teşekkür ederken 5349 kişinin olduğu statta sıcak samimi anlar yaşandı.

Syrianska FC maça Berglöf,İsa Demir, Rabi Elia, Uros Delic,Chanko,Nwosu, Santos Koppe, Saleh, Ghoddos,George ve Grubjesic ilk on biriyle başladı. Dinko Felic ise maça yedek kulübesinde başlayarak ikinci yarıda girdi.

15.dakikada Ghoddos'un asisti George'un golüyle 1-0 öne geçen Syrianska, 34'te Führe'yi durduramadı ve ilk yarı 1-1 tamamlandı. Maç önü yazısında takımın en etkili iki isminden biri dediğimiz Arce ise yazıyı haksız çıkartmamak adına skoru 2-1'e getirdi. 63.dakikada gelen bu gole Grubjesic ile cevap 1 dakika sonra geldi ve skor 2-2 oldu. Ama Arce'nin pek durmaya niyeti yoktu. 75.dakikada Arce skoru 3-2'ye getirdi.

Maç önü yazısında en etkili iki isim diye tanıttığımız Arce iki gole imza atarken diğer isim Kennedy Bakırcıoğlu da 90+4. dakikada ağları havalandırarak skoru tayin etti: 2-4

8 hafta sonunda Syrianska FC 9 puanda kalırken Hammarby zirveyle farkı 2 puana düşürerek 16 puana ulaştı.

17 Mayıs 2014 Cumartesi

Syrianska FC - Hammarby IF | Superettan 8.Hafta Maçı

Superettan 8.hafta maçında Hammarby ile Södertalje Fotbollsarena'da derbi maçına çıkacağız. Ligde 3.sırada bulunan ligin iyi takımlarından biri Hammarby 13 puanla zirveyi yakından takip ediyor. 

Rakibimizin en etkili isimleri 5 maçta 4 gol atan Pablo Pinones Arce ve CM-FM serilerinde bir çoğumuzun hastası olduğu Kennedy Bakırcıoğlu! Kennedy Bakırcıoğlu şu ana dek oynadığı 6 maçta 3 gol 2 asistle takımına katkıda bulundu. Ligde 4 galibiyet 1 beraberlikle oynuyorlar. Son maçlarında da Törsteinbö, Kennedy ve Arce'nin golleriyle Husqvarna'yı 3-1 mağlup ettiler.
Kennedy Bakırcıoğlu

Takımımız ise son 2 maçta gol yollarında sıkıntılı. Zvezdan Misimovic'in de bu konuya değindiği konuşmasında  "Geriye düştüğümüz maçlarda oyuna ortak olmakta epey zorlandık. Bu maçta oyunu iyi tutan ve kontrolü bırakmayan bir ekiple karşı karşıyayız. Bu düzenlerini bozmak ve kontrolü elimize almak istiyoruz" dedi. Milosevic tek isteklerinin galibiyet olduğunu da ekledi.
Dinko Felic

Takımın forvetlerinden Dinko Felic hafta içi yaptığı açıklamada; "Önümüzdeki haftalarda kazanan bir Syrianska olacak sahada. Kağıt üzerinde kazanacağımız maçları kazanmak da sıkıntı çektik ama bunda çok sakat vermemizin de etkisi var. Takımın ihtiyacı olması durumunda farklı mevkilerde de oynarım. Şimdiki mevkim en verimli olduğum bölge ama önceliğim takımın kazancıdır. Uzun süreden beri buradayım , küçük bir kulüp olmamıza rağmen çok tutkulu taraftarlarımız var. Bu da kulübü özel yapıyor. Ben de burada olduğum sürece daha da bağlanıyorum onlara." dedi.
Suleyman Sleyman "Sulan"

Geçtiğimiz mart ayında  takımımızda emekli olan Suleyman Sleyman için de bu maç özel anlamlar ifade ediyor. Kulübümüzün alt yapısında yetişen Sleyman daha sonra Hammarby'e transfer olarak burada 167 maça çıktı.  Son olarak 2009 yılında yeniden takımımıza katılan Sleyman toplamda 92 kez sarı kırmızılı formayı giydi. Kulüp resmi sitesinden yapılan açıklamada bu maçın Sleyman'a bir teşekkür maçı olduğu belirtilerek iki takım taraftarını da tribüne davet ettiler. 

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Östers IF - Syrianska FC | 1-0

Superettan 7. haftada deplasmanda karşılaştığımız Östers'e 19.dakikada yediğimiz golle 1-0 mağlup olduk. Maça takımımız Berglöf-Somi Elia-Brum-Nwosu-Delic-Chanko-George-Ghoddos-Saleh-De Jesus Almeida isimleriyle başladı.

İsa Demir'in kart cezalısı olduğu haftada Grubjesic de kadroya dahil edilmemişti. 19.dakikada eski oyuncumuz Denis Velic'in asistini Alexander Henningsson gol ile tamamlayınca skor 1-0'a geldi. Bu golden sonra silkelenen takımımız De Jesus Almeida ve George ile uzaktan şutlarla gol arasa da sonuç bulamadı.

Bu sonuçla takımımız 9 puanda kalırken rakip Östers puanını 10'a yükselterek bir basamak üzerimize çıktı.
Yediğimiz biraz da faul kokan gole buradan ulaşabilirsiniz, elbette defanstaki hata da evlere şenlik:
http://www.fotbollskanalen.se/video/?videoid=2618458

Maçtan sonra Zvezdan Milosevic de; "Kötü başladık ama sonrasında yaptığımız değişikliklerle oyunu dengelemeye çalıştık. İkinci yarıdaki dengeli oyunumuzun üzerine koyarsak bundan sonraki maçlarda daha şanslı olabiliriz" şeklinde bir açıklamayla maçı özetledi.

11 Mayıs 2014 Pazar

Östers IF - Syrianska FC | Superettan 7.Hafta

Superettan 7.hafta maçında Myresjöhus Arena'da geçen sezon ki kader ortağımız Östers ile karşı karşıya geleceğiz. Östers Allsvenskan'ı geçtiğimiz sezon bizim bir basamak üstümüzde tamamlayarak Superettan'daki yerini ayırtmıştı.

Rakibimiz geçtiğimiz 6.hafta maçında deplasmanda Hunqsvarna ile 1-1 berabere kaldı. 6 maçta topladıkları 7 puanla 10.sıradalar.

Geçtiğimiz sezon Allsvenskan'da oynanan maçlarda kendi evimizde de , deplasmanda da 1-0'lık sonuçlarla kaybettik Östers'e!

Maçtan önce konuşan Teknik Direktör Zvezdan Milosevic; "Geçtiğimiz maçta iyi oynadığımız dakikalarda gelen gol güvenimizi sarstı ve oyuna tekrar ortak olmakta zorlandık. Haftalar ilerledikçe inanıyorum ki oyun yapım da oturacak. Şu an moral ve oyun olarak maça hazırız" dedi. Rakipte bir çok etkili ve bireysel yetenek olarak ön olana çıkan oyuncu olduğunu söyleyen Zvezdan Milosevic bunu durduracak güçte olduklarını da söyledi.

Östers'in önemli oyuncularından olan Denis Velic ise Syrianska'ya hiç de yabancı bir isim değil. 2000-2005 yılları arası Östers'te forma giyen oyuncun 2006-2010 yıllarında da sarı kırmızılı formayı giymişti. Oyuncu 2011 yılında yeniden yuvaya döndü.

Kazanıp üst sıralara biraz daha odaklanacağımız maç yarın Türkiye saati ile 20:00'de başlayacak.

9 Mayıs 2014 Cuma

İşte Yeni Transferimiz!

Kulüpteki kadro "derinliğinin" ahvali herkesin malumu, bazen maçlara takım 5 yedekle çıkmak zorunda bile  kalıyor. O beş kişiden biri sahaya girdiğinde yaptığı katkı da tartışmalı tabi.

Kulüpte resmi sayfadan bir transfer haberi duyurdu. Habere göre İngiliz fotoğrafçı Daniel Brace artık Syrianska'da! Ne mi yapacak kulübün yaptığı maçlarda foto muhabirlik yapacak. Yedek kulübesiyle alakası yok anlayacağınız.

Daniel Brace, kulübün Facebook sayfasındaki ilgili haberin altına şu yorumu yazmış:

                                    "Bana bu şansı verdiği için Syrianska kulübüne ve taraftarlarına çok teşekkür                                     ediyorum. Sizlere harika fotoğraflar vermek için sabırsızlanıyorum!"

Bir nevi forvetin "gol sevinci yaşayıp tribünle kucaklaşmak için sabırsızlanıyorum" temennisi... Bu transferden sonra maçtan karelerin artması
ve tek fotoğraflık maç haberlerinden kurtulmayı umuyorum.

Kurtuluş Yok Tek Başına...

Sokağın sesidir bu biraz, hep de aklımızdadır zaten; "bir elin nesi var iki elin sesi var" sözüne isyan katıp "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz..." diye çınlar sokaklar.

Superettan'ın iki Süryani takımı 25 Mayıs günü derbi maçında karşı karşıya gelecekler. Evet, bu derbinin bizim ülkemizde değilde İsveç'in PTT Ligi diyebileceğimiz bir ligde böyle bir maçın oynanacak olması biraz üzüyor insanı!

25 Mayıs'ta oynanacak bu derbiden önce ilk temaslar kurulmaya başlandı. İki kulüp bir anlaşmaya imza atarak "kurtului yok tek başına" dedi ve bu derbide tribünleri ve hasılatı %50-%50 olacak şekilde paylaşacaklarını duyurdular. Hatta ilerleyen zamanlarda bu anlaşmanın çerçevesinin daha da genişleyecek ve iki kulübe de bir çok konuda maddi kazanç sağlayacağı söyleniyor. 

Tüm bunlar olurken aslında herkesin biraz da bekler bir halde olduğu birleşme olur mu sorusu takılıyor akıllara. Kültürel olarak aynı kökenlerden gelen iki kulüp var ortada ve beslendikleri yer de tamamen aynı. Güçleri bölmektense bu güçlerin birleştiği güçlü bir Süryani takımı olur mu sorusu iki takımın da önünde duruyor. Bu konuda bir şeyler söylemek için haliyle çok erken gözüküyor.

Ama şöyle bir gerçekliğimiz var ki 25 Mayıs'ta, 2010-2011 sezonundan sonra yeniden bir Süryani derbisi izleyeceğiz. Sonucu, skoru kimin umurunda? 


Södertalje'de oynanan son derbinin afişi

8 Mayıs 2014 Perşembe

Syrianska FC - Jönköpings Södra IF | 0-2

Dün gece Södertalje Fotbollsarena'da Jönköpings Södra IF'i ağırlayan Syrianska maça üst üste 4.galibiyet için çıktı. Alt sıralardaki Jönkping ise alacağı bir galibiyetle üst sıralara çıkmanın peşindeydi.

Maçta Syrianska FC atak ve baskın bir futbol sergilese de kontra ataklarla tehlikeler yaratan Jönköpings'i durduramadı. Ofansif hücum oyuncusu Smylie 'nin 24 ve 75.dakikalarda attığı iki golle maçtan Jönköpings 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Syrianska 6 maç sonucunda 9 puanda kaldı ve bu maçta yediği golle -2 averaja düştü. Jönköpings ise ligdeki 2. galibiyetini alarak puanını 7'ye yükseltti.

Syrianska 12 Mayıs'ta Östers deplasmanına gidiyor.

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Saleh'ten Turina'ya...


Deplasmanda oynanan GAIS maçında oyuna sonradan girerek golünü atan Yussuf Saleh sevincini geçtiğimiz yıl 2 Mayıs'ta yaşama veda eden İvan Turina'nın formasıyla yaşadı. Saleh, daha önce AIK'de birlikte forma giydiği Turina'yı andığı golden sonra basına şöyle konuştu;

"Biliyorum ki o bir yerlerden bizi izliyor. Ben de aynı takımda oynadığım arkadaşlık ettiğim Turina'yı unutmadığımı göstermek istedim ve bu golümü ona ithaf ediyorum."

Böylelikle Saleh'in GAIS ağlrına bıraktığı gol hem deplasmanda kazanılan 3 puan demek hem de daha fazlası...

Syrianska FC - Jönköping Södra IF | Superettan 6.Hafta

Superettan 6. hafta maçında Syrianska bu akşam evinde Jönköping Södra IF'i ağırlıyor. İlk 5 hafta hiç de fena geçmedi. 5 maçta alınan 3 galibiyet karamsar havayı biraz olsun dağıttı,devamı gelecek mi hala soru işareti... Rakip Jönköping ise 5 maçta 4 puan toplayabildi. 

Maç bu akşam Türkiye saatiyle 20:00'de başlayacak, yayın tabi ki yok!   
                         

Sakatlığı bulunan Rabi Elia'nın da maç saatine hazır olacağı söyleniyor. Son GAIS maçında yedek kulübesine 5 kişiyi oturtabilen Syrianska için her oyuncu büyük bir eksiklik oluşturuyor. Bu sezon 5 lig maçının 4'ünde forma giyen Elia'nın yetişmesi bu nedenle çok önemli olacak.
Syrianska biraz daha zirveye yaklaşmak Jönköping ise alt sıralardan çıkmak için sahada olacak. Maç Södertalje Stadyumunda oynanacak.